Παίρνουμε το σκεύος 3,5lt 24cm και βάζουμε το μάτι της κουζίνας στο 7 και το audiotherm στην μπριζόλα. Μόλις χτυπήσει ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το χταπόδι σε κομματάκια και καλά στεγνό.
Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Βάζουμε το audiotherm 3 λεπτά στο Turbo.
Μόλις ο κόκκινος δείκτης φτάσει στο νταμάκι του σοφτ κατεβάζουμε το μάτι από το 9 στο 3. Μόλις φτάσει ο δείκτης στο turbo θα μαγειρευτεί το χταπόδι 3 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο δείκτης για να ανοίξουμε το καπάκι. Βγάζουμε το χταπόδι. Ανοίγουμε το μάτι στο 7 και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα, το εστραγκόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, τις δύο ντομάτες πολτοποιημένες και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε άνιθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και 4κσ λάδι.
Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και βάζουμε το μάτι στο 9, και το audiotherm στο turbo για 3 λεπτα. Μόλις ο κόκκινος δείκτης φτάσει στο νταμάκι του σοφτ κατεβάζουμε το μάτι από το 9 στο 3. Μόλις φτάσει ο δείκτης στο turbo θα μαγειρευτεί η σάλτσα 3 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο δείκτης για να ανοίξουμε το καπάκι. Βάζουμε μέσα το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά το μάτι στο 7. Μόλις πάρει μία βράση το μπουγιουρντί είναι έτοιμο.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα