Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα, και στο γάλα την αμμωνία. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την βανίλια (αν χρησιμοποιήσετε βανιλίνη, την προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι), και το χυμό πορτοκάλι με την σόδα. Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε την βανιλίνη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το baking powder. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μίξερ, μαζί με το γάλα και το κονιάκ, και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Αλευρώνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα την ζύμη και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 10’. Ζυμώνουμε σε πλεξίδες.
Βάζουμε στο πάτο του σκεύους αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα κουλουράκια. Ανοίγουμε το μάτι στο 3. Αλείφουμε τα κουλουράκια με 1 κρόκος αυγού αραιωμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό. Κλείνουμε με το Navigenio στο 1ο πεδίο 25-30’. Επαναλαμβάνουμε άλλη 1 με 2 φορές.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα