Χταπόδι ριγανάτο με πιλάφι

( 0 από 5 )
Loading...
Αποθήκευση
  • 4Μερίδες
  • 5 λΠροετοιμασία
  • 35 λΜαγείρεμα
  • 40 λΣυνολικός χρόνος
Εκτύπωση

Ingredients

  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +

Step by step method

  • Βήμα 1ο

    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, λιώνουμε τα 3 μικρά κρεμμυδάκια και χοντροκοβουμε τα άλλα 3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Στύβουμε το λεμόνι και κρατάμε 1 κομμάτι από την φλούδα του. Αν έχουμε τρίβουμε την φρέσκια ρίγανη.

  • Βήμα 2ο

    Βάζουμε το σκεύος στο μάτι, ανοίγουμε στα 2/3, εδώ στο 7 και βάζουμε το audiotherm στην μπριζόλα. Μόλις το σκεύος χτυπήσει, έχει προθερμανθει το σκεύος και ανοιγουμε και βάζουμε το χταπόδι. Τσιγαριζουμε το χταπόδι και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και σοτάρουμε για 2’. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμυδάκια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε την φλούδα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, χυμό λεμονιού, το λάδι, το ρύζι, και το νερό

  • Βήμα 3ο

    Ανεβάζουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Ρυθμίζουμε το audiotherm 6’ στο turbo. Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην πρώτη ένδειξη soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2. Μόλις περάσουν τα 6’ στο turbo, κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση. Προσθέτουμε την ρίγανη και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Πληροφορίες για τον Chef

Ελευθερία

Manager AMC cookware

Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Περισσότερα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

x

Register

Lost Password