Στο σκεύος βάζουμε μέσα τις φακές και ανοίγουμε το μάτι στο 9. Προσθέτουμε το νερό, τα καρότα και το κρεμμύδι λιωμένα, το φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον κουρκουμά, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το σκόρδο, και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι.
Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην πρώτη ένδειξη soft, χαμηλώνουμε από το 9 στο 2. Μόλις ο δείκτης φτάσει στο τούρμπο, περιμένουμε 1’, κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε 20’ το γρήγορο καπάκι να αποσυμπιεστεί.
Σερβίρουμε με πράσινες πιπεριές και τουρσί! Σημείωση: αν έχετε αγοράσει βιολογικές φακές, θα χρειαστείτε 4’ στο τούρμπο, στο βίντεο χρησιμοποιώ μη βιολογικές που κάνουν 2’ να βράσουν.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα