Κόβουμε την μελιτζάνα και το κολοκύθι σε λεπτές φέτες, επίσης τις ντομάτες σε πολύ λεπτές μικρές φέτες, ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Μην κόψετε την μελιτζάνα και το κολοκύθι πολύ λεπτές φέτες γιατί αυτές θα είναι το περιτύλιγμα του φιλέτου, αλλά όχι και πολύ χοντρές, περίπου 0.5cm. Δεν πειράζει να είναι διαφορετικά μεγέθη.
Τυλίγουμε εναλλάξ κάθε κομμάτι φιλετου με 2 μικρές φέτες ντομάτα και λίγο σκόρδο στις φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας και σταθεροποιούμε με 1 οδοντογλυφίδα. Στην συνέχεια, τοποθετούμε στο σκεύος κυκλικά και προσέχουμε τις οδοντογλυφίδες.
Ανοίγουμε το μάτι στο 9, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι, το ζούμε από τις ντομάτες που μας περίσσεψε, το υπόλοιπο σκόρδο (αν σας έχει περισσέψει), και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι.
Ρυθμίζουμε το audiotherm 2 λεπτά στο soft. Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην πρώτη ένδειξη soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 και μαγειρεύουμε για 2’. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση. Στην συνέχεια, βάζουμε το Navigenio ανάποδα πάνω στο σκεύος για ξεροψημα 15’ στο δεύτερο πεδίο. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και χυμό από ½ λεμόνι!
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα