Βάζουμε 2 κγ ζάχαρη στα βερίκοκα. Χωρίζουμε τα βερίκοκα σε 2 μπολ και στο ένα βάζουμε 1 κγ corn flour. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder, την βανιλίνι, τα φουντούκια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, με τελευταίο λίγο αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και διπλώνουμε μέσα τα βερίκοκα με το corn flour και το ξύσμα λεμονιού. Προθερμαίνουμε το σκεύος στο 7, και ρυθμίζουμε το audiotherm στη ‘μπριζόλα’. Βάζουμε στον πάτο ένα βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε το μείγμα.
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα το κέικ. Ανοίγουμε το μάτι στο 2 και ρυθμίζουμε το audiotherm στα 40’ και βάζουμε ανάποδα το navigenio στο 1ο πεδίο.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα