Ντολμαδάκια με κιμά

( 0 από 5 )
Loading...
Αποθήκευση
  • 30Μερίδες
  • 5 λΠροετοιμασία
  • 25 λΜαγείρεμα
  • 30 λΣυνολικός χρόνος
Εκτύπωση

Ingredients

  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +

Step by step method

  • Βήμα 1ο

    Αμπελόφυλλα: Πλένουμε και μουλιάζουμε τα αμπελόφυλλα όσο βράζουμε νερό 24αρι σκεύος. Όσο το νερό κοχλάζει, παίρνουμε όλα τα αμπελόφυλλα μαζί και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά.

  • Βήμα 2ο

    Γέμιση: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Τον κιμά, 1 λιωμένο κρεμμύδι , 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, 2 λιωμένες ντομάτες, ψιλοκομμένο θυμάρι, δυόσμο, άνηθο και μαϊντανό, ρύζι, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ελαιόλαδο, βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

  • Βήμα 3ο

    Ντολμάδες: Παίρνουμε τα κρύα ξεματισμενα φυλλα και σε κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σαν μικρά μπουριτος. Απλώνουμε στο σκεύος 3-4 αμπελόφυλλα να όσα ώστε να καλύψουν τον πάτο του σκεύους και αρχίζουμε να γεμίζουμε το σκεύος κυκλικά με τα ντολμαδάκια. Μόλις τελειώσουμε, προσθέτουμε 330ml νερό και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Ρυθμίζουμε το visiotherm 15 λεπτά στο τούρμπο και Ρυθμίζουμε την κουζίνα μας στα 2/3 θερμοκρασίας, στο 9.

  • Βήμα 4ο

    Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στη πρώτη soft γραμμή, χαμηλώνουμε στο 2. Ο δεύτερος κόκκινος δείκτης θα ανέβει στο turbo και θα ψήσουμε για 15 λεπτά. Κλείνουμε το ρεύμα μετά από 15 λεπτά και περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση.

  • Βήμα 5ο

    Αυγολέμονο: Ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε το ζουμί που έχει μείνει στους ντολμάδες. Παίρνουμε 2 αυγά και τα χτυπάμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι όπως επίσης και το ζουμί από τους ντολμάδες για να μην ψηθούν τα αυγά, ανοίγουμε το μάτι να πάρουν να ζεσταθούν οι ντολμάδες για λίγο και περιχύνουμε με το αυγολέμονο και ανακατεύουμε για να μην γίνει το αυγό ομελέτα, αλλά να πήξει μαζί με τους ντολμάδες

  • Βήμα 6ο

    Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και σε 5 λεπτά σερβίρουμε. Αν δεν θέλετε να σερβίρετε κατευθείαν, αφήστε το αυγολέμονο για όταν θέλετε να σερβίρετε να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται.

Tips & variations

  • Αυγολέμονο: 1. 2 αυγά, 1 ποτήρι του κρασιού λεμόνι, και ζουμί από τους ντολμάδες Ή 2. 1 ποτήρι του κρασιού λεμόνι, ζουμί από τους ντολμάδες, και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πληροφορίες για τον Chef

Ελευθερία

Manager AMC cookware

Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Περισσότερα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

x

Register

Lost Password