Σάλτσα: Ανοίγουμε το μάτι στα 2/4 της κουζίνας σας, εδώ στο 7. Στο 3 λίτρα σκεύος βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, τριμμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, όχι καφέ, γιατί θα πικρίσει. Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει 1 βράση, κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και βάζουμε P στο visiotherm, αυτό αντιστοιχεί σε 20”.
Κιμάς: Θερμαίνουμε το 3.5 λίτρα σκεύος στο 7 μέχρι να πάει ο δείκτης στην ‘μπριζόλα’. Ανοίγουμε το καπάκι, τσιγαρίζουμε τον κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχει καθόλου υγρό στον πάτο του σκεύους. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, αλάτι, ψιλοκομμένες baby ντομάτες, βασιλικό, και 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και φρέσκο πιπέρι. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο 9 και προγραμματίζουμε το visiotherm για 5 λεπτά στο turbo.
Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην πρώτη ένδειξη του soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στο turbo. Κλείνουμε το μάτι μετά από 5 λεπτά, περιμένουμε να κατέβουν όλοι οι δείκτες στην αρχική τους θέση και ο κιμάς μας είναι έτοιμος! Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε, πρώτα την φρυγανιά, τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι το τυρι να λιώσει. Κανελόνια γέμιση: Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίζουμε κάθε κανελόνι με μια κουταλιά με το μείγμα κιμα από κάθε μεριά και τα απλώνουμε στο οβάλ σκεύος.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με την σάλτσα και από πάνω με την κρέμα γάλακτος. Κλείνουμε το καπάκι και ανοίγουμε το μάτι στο 7. Μόλις ο πράσινος δείκτης φτάσει στο πρώτο κόκκινο δηλαδή στο σημείο της ‘μπριζόλας χαμηλώνουμε το μάτι στο 2. Πάνω από το ‘καρότο’ ή χοντρό μαύρο το αφήνουμε για 20-25 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι και σκεπάζω με το μείγμα τυριών. Κλείνω το μάτι, κλείνω ξανά το καπάκι και περιμένω 5 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα