Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

( 0 από 5 )
Loading...
Αποθήκευση
  • 4Μερίδες
  • 5 λΠροετοιμασία
  • 40 λΜαγείρεμα
  • 45 λΣυνολικός χρόνος
Εκτύπωση

Συστατικά

  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +

Η συνταγή βήμα προς βήμα

  • Βήμα 1ο

    Βάζουμε το σκεύος και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 7 και το audiotherm στην μπριζόλα. Μόλις χτυπήσει, ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα το κρέας καλά στεγνό. Κλείνουμε το καπάκι. Περιμένουμε να φτάσει ο δείκτης στο τέρμα για να ανοίξουμε. Γυρίζουμε το κρέας και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το πολτοποιημένο ξερό κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε και μετά σβήνουμε με το λευκό κρασί.

  • Βήμα 2ο

    Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε μέσα τον μαϊντανό, τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Βάζουμε το μάτι της κουζίνας στο 9. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και βάζουμε το audiotherm στο turbo 20 λεπτά. Μόλις ο κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο νταμάκι του soft χαμηλώνουμε στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο turbo θα μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

  • Βήμα 3ο

    Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο κόκκινος δείκτης για να ανοίξουμε και να βάλουμε το σταμναγκάθι μας που το έχουμε σε νερό με λίγο αλάτι. Βγάζουμε το κρέας και βάζουμε μέσα το σταμναγκάθι. Ανοίγουμε το μάτι στο 7 και περιμένουμε να πάρει μία βράση για να βάλουμε μέσα το κρέας και να το κλείσουμε.

  • Βήμα 4ο

    Ανεβάζουμε το μάτι στο 9, ξανακλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και βάζουμε 5 λεπτά στο turbo. Μόλις ο κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο νταμάκι του soft χαμηλώνουμε στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο turbo θα μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο κόκκινος δείκτης για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σπάμε τα αυγά και βάζουμε στο μπωλ το ασπράδι. Το χτυπάμε καλά, μετά βάζουμε τους κρόκους και ξαναχτυπάμε και τέλος το λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμα.

  • Βήμα 5ο

    Ανοίγουμε το σκεύος, βάζουμε το μάτι στο 7 και βάζουμε 8-10 κουταλιές ζουμί στο αυγολέμονο και χτυπάμε σιγά σιγά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο σκεύος και το κουνάμε να πάει παντού. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε.

Πληροφορίες για τον Chef

Ελευθερία

Manager AMC cookware

Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Περισσότερα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

x

Register

Lost Password