Βάζουμε το 3 lt σκευος στην φωτιά στο 7 και προσθέτουμε τις πατάτες χοντροκομμένες με 20 ml νερό. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Ανεβάζουμε το μάτι στο 9 και Ρυθμίζουμε το audiotherm 5’. Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο soft χαμηλώνουμε στο 2 και βράζουμε 5’. Περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση για να ανοίξουμε το καπάκι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Βάζουμε το μείγμα 30’ στο ψυγείο. Βγάζουμε και γεμίζουμε τα μπιφτέκια μας με μισή πατάτα και λωρίδες κόκκινης πιπεριάς.
Πολτοποιουμε τις ντομάτες και το λευκό κρεμμύδι. Στην συνέχεια, βάζουμε το 3,5 lt σκεύος στο μάτι στο 7 και προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαριζουμε. Μόλις τσιγαριστει προσθέτουμε τους πολτους ντομάτας και το κύμινο. Βάζουμε το μάτι στο 9, κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και μόλις πάει ο κόκκινο δείκτης στο ‘soft' η σάλτσα είναι έτοιμη.
Φέρνουμε σε μια βράση την κόκκινη σάλτσα στο 7 και προσθέτουμε τα γεμιστά μπιφτέκια και τις βραστές πατάτες και κόκκινες πιπεριές που έχουν απομείνει. Ανεβάζουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Ρυθμίζουμε το audiotherm 5’στο ‘turbo'. Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην πρώτη ένδειξη ‘soft’ χαμηλώνουμε στο 2.
Σερβίρουμε με φέτα!
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα