Γέμιση: Ανοίγουμε το μάτι στα 2/3 της κουζίνας σας, εδώ στο 7, και ρυθμίσουμε το audiotherm στην ‘μπριζόλα’. Προθερμαινουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα τον κιμά μαζί με τα 2 φρέσκα κρεμμύδια (χοντροκομμένα) και σοτάρουμε. Σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να γίνει όλος γκρι 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο (ψιλοκομμένο), την ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας (προσπαθήστε να βρείτε οργανικό πελτέ) και ανακατεύουμε.
Θέλουμε ο κιμάς μας να πιει όλα του τα υγρά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε ξανά. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι, ρυθμίσουμε το μάτι στο 9, και Ρυθμίζουμε το audiotherm στο turbo. Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2, 1/3 της δικής σας κουζίνας, και αφήνουμε στο turbo για 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση. Ο κιμάς μας είναι έτοιμος! Προσθέτουμε στον κιμά το ρύζι και το κεφαλοτύρι , ανακατεύουμε, και η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Κολοκυθοανθοί: Γεμίζουμε τον κάθε κολοκυθοανθό με 1-1 ½ κουταλιά της σούπας γέμιση, και τους τοποθετούμε μέσα στο σκεύος κυκλικά με το άνοιγμα προς τα κάτω. Αν μας περισσέψει κιμάς, γεμίζουμε 2-3 πιπεριές και τις προσθέτουμε πάνω από τους κολοκυθοανθους – εξαρτάται από το μέγεθος των κολοκυθοανθών που θα βρείτε.
Η συνταγή ειναι για 20 μεσαίους κολοκυθοανθους. Βάζουμε το σκεύος στο μάτι και ανοίγουμε το μάτι στο 7. Μετά από 30 δευτερόλεπτα κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και ανεβάζουμε την θερμοκρασια στο 9. Ρυθμίζουμε το visotherm 5 λεπτά στο turbo. Μόλις π πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2. Περιμένουμε μέχρι ο δεύτερος κόκκινος δείκτης να πάει στο turbo και μαγειρεύουμε στο turbo για 5’. Μετά τα 5’ κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα