Κοκκινιστοί κεφτέδες με κριθαράκι

( 0 από 5 )
Loading...
Αποθήκευση
  • 4Μερίδες
  • 20 λΠροετοιμασία
  • 25 λΜαγείρεμα
  • 45 λΣυνολικός χρόνος
Εκτύπωση

Ingredients

  • Για το Κριθαράκι
  • Για κεφτεδάκια:
  • Για τη σάλτσα
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +
  • Στη λίστα αγορών +

Step by step method

  • Βήμα 1ο

    Κριθαράκι: Στο 3lt 20cm σκεύος βάζουμε το νερό, το κριθαράκι με όλα τα μυρωδικά, λαχανικά, και το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι, ανοίγουμε το μάτι στο 7, 2/3 της κουζίνας σας. Ρυθμίζουμε το audiotherm στο ‘καρότο’ για 10’. Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης πάει στην ‘μπριζόλα’ χαμηλώνουμε το μάτι στο 2. Περιμένουμε 10’ στο ‘καρότο’ και το κριθαράκι είναι έτοιμο. Ανοίγουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  • Βήμα 2ο

    Κοκκινιστοί κεφτέδες: Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι λιωμένο, τις σκελίδες σκόρδου τριμμένες, ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο, δυόσμο, ξύδι, και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Θα μπορούσαμε να το βάλουμε και στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

  • Βήμα 3ο

    Προθερμαίνουμε το hot pan στο καρότο βάζοντας το μάτι στο 7. Ανοίγουμε το καπάκι, πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια 3 εκατοστών και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Ξεκινώντας από τον πρώτο κεφτέ που προσθέσαμε στο hotpan, γυρίζουμε έναν έναν τους κεφτέδες.

  • Βήμα 4ο

    Μόλις τους γυρίσουμε όλους κλείνουμε το καπάκι και ρυθμίζουμε το audiotherm για 10’ στο ‘καρότο’. Αφήνουμε για 5’ και κατεβάζουμε το μάτι στο 3’ και αφήνουμε για αλλα 5 λεπτά. Μετά κλείνουμε το μάτι, τους αφήνουμε πάνω στο ματι μέχρι να τους βάλουμε μέσα στην σάλτσα.

  • Βήμα 5ο

    Κοκκινιστοί κεφτέδες: Στο σκεύος 3,5lt 24cm, ανοίγουμε το μάτι στο 7, 2/3 της κουζίνας σας, και σοτάρουμε τα λιωμένα κρεμμύδια, με τις σκελίδες σκόρδου, και το λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί από 30”-1' και προσθέτουμε, τις ντομάτες λιωμένες, τον δυόσμο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι.

  • Βήμα 6

    Ανεβάζουμε το μάτι στο 9, και κλείνουμε το μάτι σε 1-2 λεπτά, μόλις ο κόκκινος δείκτης φτάσει στο πρώτο soft. Περιμένουμε όλοι οι δείκτες να φτάσουν στην αρχική τους θέση. Ανοίγουμε το καπάκι και το μάτι στο 7 και προσθέτουμε τους κεφτέδες. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με την βιολογική σάλτσα και ανακατεύουμε. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και βράζουμε για 1’στο 9. Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης φράση στην πρώτη ένδειξη soft κλείνουμε το μάτι, περιμένουμε όλοι οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους κατάσταση και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Tips & variations

  • Σερβίρουμε το κριθαράκι με τους κοκκινιστούς κεφτέδες με λίγο φρέσκο δυόσμο!

Πληροφορίες για τον Chef

Ελευθερία

Manager AMC cookware

Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Περισσότερα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

x

Register

Lost Password