Βάζουμε στο μάτι το σκεύος 3,5λτ 24cm, το ανάβουμε στο 7 και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, πολτοποιημένο. Προσθέτουμε τις 4κσ λάδι και την πιπεριά φλωρίνης σε κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε. Βάζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι, τους χουρμάδες, τα βερύκοκα, τα δαμάσκηνα, το αλάτι και το πιπέρι και τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε. Βάζουμε το μάτι στο 9. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και μόλις ο δείκτης φτάσει στο σοφτ, κλείνουμε το μάτι. Μόλις γυρίσει ο δείκτης αριστερά, ανοίγουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Βγάζουμε την σάλτσα στην άκρη και ξαναβάζουμε το ίδιο σκεύος, καθαρό, με το απλό καπάκι.
Βάζουμε το audiotherm στην μπριζόλα και το μάτι στο 7. Μόλις χτυπήσει, ανοίγουμε και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, καλά στεγνό και το τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Βάζουμε την σάλτσα και τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την πάπρικα. Βάζουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι.
Βάζουμε το audiotherm στα 5 λεπτά στο turbo. Μόλις ο δείκτης φτάσει στο soft χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο turbo θα μαγειρευτεί 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει αριστερά ο δείκτης για να ανοίξουμε και να σερβίρουμε.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα