Δένουμε το κοτσι γύρω γύρω με το σκοινί μαγειρικής. Σε ένα μπωλ βάζουμε το κότσι και προσθέτουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Μεταφέρουμε το κοτσι στο σκεύος μαζί με την μαρινάδα. Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τα καρότα χοντροκομμένα, αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο Κοζάνης και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το σκεύος στο μάτι και ανοίγουμε στο 9. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι μόλις πάρει μια μικρή βράση και ρυθμίζουμε το audiotherm 30’ στο turbo. Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης ανέβει στο πρώτο soft, χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 και μαγειρεύουμε 30’ στο turbo. Μόλις περάσουν τα 30’ κλείνουμε το μάτι, περιμένουμε οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση και ανοίγουμε το καπάκι. Περιχύνουμε με το μέλι. Κλείνουμε το καπάκι, αφαιρούμε τον μετρητή, και ανοίγουμε το μάτι στο 3-4 για 10-15 λεπτά για να εξατμιστεί το ζουμί.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα