Βάζουμε στο μίξερ τα 4 αυγά, ξεκινάμε στο 2 και σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, δυναμώνουμε στο 4 και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, περιμένουμε 10’’ και προσθέτουμε τις βανίλιες, το baking powder, μέσα στο χυλό λεμόνι προσθέτουμε την σόδα, και προσθέτουμε το μείγμα στην ζύμη. Μέσα στο γάλα προσθέτουμε την αμμωνία, και στην συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα. Σιγά σιγά αρχίζουμε και προσθέτουμε την μισή ποσότητα αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε την άλλη μισή ποσότητα αλεύρι ελαφρά με τα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Στο σκεύος έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ηλιέλαιο. Ανοίγουμε το μάτι στο 2, τοποθετούμε μέσα τα κουλουράκια, και τα αλείφουμε με αυγό. Στην συνέχεια, καλύπτουμε τα κουλουράκια με το Navigenio ρυθμισμένο στο 1ο πεδίο για 35’. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα