Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνέλι, λευκό ξύδι ώστε να καλύπτει το κουνέλι, 1 κ.σ. μπαχάρι και 3 φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ και πριν το μαγείρεμα το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Με κλειστό μάτι, τοποθετούμε το κουνέλι μας μέσα στο σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, 3 φύλλα δάφνης, στικ κανέλας, δεντρολίβανο, αλάτι, γαρύφαλλο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδο.
Ανακατεύουμε με προσοχή και κλείνουμε το καπάκι. Ανοίγουμε το μάτι στο 7, 2/3 της κουζίνας σας, και ρυθμίζουμε 1 ½ ώρα ‘καρότο’ στο visiotherm. Μόλις φτάσει π πρώτος κόκκινος δείκτης στην μπριζόλα θ χαμηλώνουμε στο 2.
Μαγειρεύουμε στο ‘καρότο’ για 1 ώρα. Στη 1 ώρα ανοίγουμε και ανακατεύουμε και αν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα αφαιρούμε από το μάτι, αν τα κρεμμύδια είναι ακόμα σκληρά (έχει να κάνει με την κουζίνα σας) αφήνουμε για ακόμα μισή ώρα.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα