Παίρνουμε το σκεύος 6,5lt 24cm. Βάζουμε μέσα 4 δάχτυλα νερό και το λάχανο. Κλείνουμε με το απλό καπάκι. Ανάβουμε το μάτι στο 7 και βάζουμε τα audiotherm στην μπριζόλα 10 λεπτά. Μόλις ο δείκτης φτάσει στην μπριζόλα χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο καρότο θα βράσει το λάχανο για 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και βγάζουμε το λάχανο.
Για την σάλτσα παίρνουμε το σκεύος 5 λίτρα 24cm. Ανάβουμε το μάτι στο 7 και βάζουμε το ενάμισι κρεμμύδι πολτοποιημένο. Προσθέτουμε το λάδι και το μισό φινόκιο πολτοποιημένο και την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια και τσιγαρίζουμε. Βάζουμε τον μισό μαϊντανό και τον μισό άνιθο, τα ντοματίνια, τον ντοματοχυμό, την μία μιση ντομάτα πολτοποιημένη, 1κσ αλάτι και 1κγ πιπέρι και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε, ανεβάζουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Μόλις ο δείκτης φτάσει στο νταμάκι του σοφτ, η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Κλείνουμε το μάτι. Για την γέμιση, βάζουμε τον κυμά σε μία σουπιέρα, μισή ντομάτα πολοτοποιημένη, τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνιθο ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο φινόκιο πολτοποιημένο, ενάμιση κρεμμύδι πολτοποιημένο, 1κσ αλάτι, και το ρύζι. Ανακατεύουμε.
Βγάζουμε προσεκτικά το φύλο από το βρασμένο λάχανο, βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε. Τοποθετούμε προσεκτικά στο σκεύος μας, 3,5lt 24cm. Βάζουμε την σάλτσα πάνω από τους λαχανοντολμάδες μας. Ανοίγουμε το μάτι στο 9 και βάζουμε το γρήγορο καπάκι. Βάζουμε το audiotherm 10 λεπτά στο turbo.
Μόλις ο δείκτης φτάσει στο σοφτ χαμηλώνουμε στο 2 ή 3. Όταν φτάσει στο turbo θα μαγειρευτούν οι λαχανοντολμάδες μας 10 λεπτά. Μετά κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο δείκτης για να ανοίξουμε και να σερβίρουμε.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα