Έχουμε πάρει το σκεύος οβάλ 3,5λτ 38cm. Έχουμε βάλει το μάτι της κουζίνας στο 7. Ανοίγουμε το καπάκι μας και προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Τσιγαρίζουμε. Μετά βάζουμε τις πατάτες και τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο 2 ή 3 και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Λιώνουμε 4 πατάτες με λίγο ζουμάκι, το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το μάτι στο 7 και βάζουμε από πάνω από τις πατάτες, τον μπακαλιάρο. Βάζουμε λίγο πιπεράκι και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά στο 2 με 3. Σερβίρουμε.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα