Προθερμαίνουμε το σκεύος στο 7, 2/3 της κουζίνας σας. Ρυθμίζουμε το audiotherm στην ‘μπριζόλα’. Όταν ο πρώτος κόκκινος δείκτης πάει στην ένδειξη ‘μπριζόλα’ ανοίγουμε το καπάκι. Βάζουμε μέσα τον κιμά και τα κρεμμύδια λιωμένα, και τα φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να εξατμιστεί το κρασί και βάζουμε μέσα την ντομάτα λιωμένη, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την σάλτσα βιολογικής ντομάτας, τον δυόσμο, το στικ κανέλας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ανάλογα την προτίμηση προσθέτουμε 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας για χρώμα.
Περιμένουμε να πάρει μια βράση ο κιμάς και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι και ανεβάζουμε στο 9. Ρυθμίζουμε το audiotherm 10’ στο turbo. Μόλις το πρώτο κόκκινο φτάσει στο πρώτο soft χαμηλώνουμε στο 2 και περιμένουμε 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, περιμένουμε οι δείκτες να γυρίσουν στην αρχική τους θέση και ο κιμάς μας είναι έτοιμος. Με το γρήγορο καπάκι, όσα υγρά υλικά βάζετε μέσα, τόσο ζουμί θα πάρετε, αν θέλετε τον κιμά πιο πηχτό πρέπει να του δώσετε μια βράση ακόμα.
Ανοίγουμε το μάτι στο 7; 2/3 της κουζίνας σας. Προσθέτουμε το νερό, τον κουρκουμά, λίγο αλάτι και κλείνουμε το καπάκι. Ρυθμίζουμε το audiotherm στο ‘καρότο’. Μόλις φτάσει ο κόκκινος δείκτης στο καρότο, ανοίγουμε και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε το μάτι στο 2. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10’.
Σερβίρουμε ή ανακατεύοντας τα μακαρόνια με τον κιμά ή βάζοντας 2-3 κουταλιές κιμά πάνω από τα μακαρόνια και με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα