Σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε το κοτόπουλο, το αλατιζουμε και το βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε πάπρικα. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το σκεύος στο 7, μέχρι να πάει στο πρώτο κόκκινο, ή στην μπριζόλα. Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το κοτόπουλο, και το χυμό από 1 λεμόνι. Κλείνουμε καπάκι και περιμένουμε 20’.
Μαγειρεύουμε πάνω από το χοντρό μαύρο ή 20’ στο καρότο. Ψήνουμε για 10’ στο 7, και τα υπόλοιπα 10’ στο 2 ή 3. Πριν χαμηλώσουμε, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τον χυμό από το 2ο λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με χωριάτικη ή αγγουροντοματα σαλάτα!
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα