Πασχαλινά, αφράτα κουλουράκια

( 0 out of 5 )
Loading...
Save Recipe
  • 80Servings
  • 20 λPrep Time
  • 60 λCook Time
  • 1:20 ωReady In
Print Recipe

Ingredients

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Step by step method

  • Για την ζύμη

    Διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα, και στο γάλα την αμμωνία. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά σιγά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την βανίλια (αν χρησιμοποιήσετε βανιλίνη, την προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι), και το χυμό πορτοκάλι με την σόδα. Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε την βανιλίνη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το baking powder. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μίξερ, μαζί με το γάλα και το κονιάκ, και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Αλευρώνουμε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα την ζύμη και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 10’. Ζυμώνουμε σε πλεξίδες.

  • Για το ψήσιμο

    Βάζουμε στο πάτο του σκεύους αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε τα κουλουράκια. Ανοίγουμε το μάτι στο 3. Αλείφουμε τα κουλουράκια με 1 κρόκος αυγού αραιωμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό. Κλείνουμε με το Navigenio στο 1ο πεδίο 25-30’. Επαναλαμβάνουμε άλλη 1 με 2 φορές.

Πληροφορίες για τον Chef

Ελευθερία

Manager AMC cookware

Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.

Read More

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

x

Register

Lost Password