Στο μίζερ χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το μαχλέπι, και τις βανιλίνες. Προσθέτουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder και το γάλα. Στη συνέχεια το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 20’ και πλάθουμε τα κουλουράκια. Βάζουμε στον πάτο του σκεύους χαρτί ψησίματος, προσθέτουμε τα κουλούρια, και περνάμε με διάλυμα κρόκου αυγού και 1κς νερό τα κουλουράκια.
Ανοίγουμε το μάτι στο 2 και προσθέτουμε ανάποδα το navigenio στο 1ο πεδίο για 25’. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να έχουν ψηθεί όλα τα κουλουράκια.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα