Παίρνουμε μια σουπιέρα 20cm, βάζουμε μέσα το αλεύρι, το γάλα και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε και όταν έχει γίνει μια μικρή μπάλα την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Μέσα στο σκεύος βάζουμε την πατάτα κομμένη και 2 κσ νερό. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι, ανοίγουμε το μάτι στο 9 και ρυθμίζουμε το audiotherm στο turbo για 10'. Μόλις ο πρώτος κόκκινος δείκτης φτάσει στην ένδειξη soft χαμηλώνουμε από το 9 στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο turbo μαγειρεύουμε για 10'. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε όλοι οι δείκτες να φτάσουν στην αρχική τους κατάσταση.
Λιώνουμε την πατάτα. Ανακατεύουμε την πατάτα τα τυριά και τον δυόσμο (ψιλοκομμένο). Βάζουμε το μείγμα μέσα στη ζύμη και κλείνουμε.
Παίρνουμε το τηγάνι και ρυθμίζουμε το audiotherm στη μπριζόλα και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 7. Μόλις φτάσει ο κόκκινος δείκτης στη μπριζόλα και χτυπήσει το audiotherm, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε μέσα στο τηγάνι λίγο βούτυρο λιωμένο και απλώνουμε σε όλο το τηγάνι. Προσθέτουμε την πίτα μας, γυρίζουμε μετά από λίγο και ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα