Παίρνουμε το σκέυος 3,5lt 24cm και ανοίγουμε το μάτι στο 7 και το audiotherm στην μπριζόλα. Μόλις χτυπήσει παίρνουμε το χταπόδι και το βάζουμε μέσα στεγνό. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί μισό λεπτό από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το ούζο. Γυρίζουμε το χταποδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , πολτοποιημένα και τα αφήνουμε μισό λεπτό να τσιγαριστούν. Γυρίζουμε πάλι το χταποδι και αφήνουμε μισό λεπτό ακόμα. Βάζουμε μέσα το ζωμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών και τον μαϊντανό. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι βάζουμε το μάτι στο 9 και το audiotherm 3 λεπτά στο turbo.
Μόλις ο δείκτης φτάσει στο πρώτο νταμάκι του soft, χαμηλώνουμε το μάτι από το 9 στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο Turbo θα μαγειρευτεί το χταποδάκι μας 3 λεπτά. Όταν χτυπήσει, κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει ο δείκτης στα αριστερά. Ανοίγουμε το σκεύος, βγάζουμε το χταπόδι, ανοίγουμε το μάτι στο 9 και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε και κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι. Βάζουμε το audiotherm 1 λεπτό στο Turbo. Μόλις φτάσει ο δείκτης στο soft, χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 ή 3 και μόλις φτάσει στο turbo θα μαγειρευτεί 1 λεπτό. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει ο δείτκης αριστερά για να ανοίξει και να σερβίρουμε.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα