Προθερμαίνουμε το 1ο σκεύος, ρυθμίζουμε το audiotherm στη μπριζόλα και το μάτι στο 7. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε στο 2 ή 3 και ρυθμίζουμε το audiotherm για 10’ στο καρότο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και κόβουμε σε κομματάκια.
Προθερμαίνουμε το 2ο σκεύος, ρυθμίζουμε το audiotherm στη μπριζόλα και το μάτι στο 7. Βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια, το πράσο, και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί και να μαλακώσει. Κλείνουμε και αφήνουμε 5’.
Ανοίγουμε το μάτι στο 7 και στο 3ο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και περιμένουμε σιγα σιγα να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ασταμάτητα για να μην μας σβολιάσει. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Σε 2 μπόλ διαχωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια.
Σε ένα μπολ βάζουμε την γέμιση στραγγισμένη, το ψωμί τριμμένο, το κοτόπουλο σε κομματάκια, τον άνηθο (3/4), πιπέρι, τους κρόκους των αυγών, τα τυριά (3/4), την μπεσαμέλ, το baking powder, και τα χτυπημένα ασπράδια. Διαδικασία –ψήσιμο σουφλέ: Αλείφουμε το 4ο σκεύος με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε την γέμιση, και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, άνηθο και το σουσάμι. Ανοίγουμε το μάτι στο 2 ή 3 κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε 20’. Προαιρετικά προσθέτουμε από πάνω το navigenio 5’ στο τελευταίο πεδίο.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα