Μουλιάζουμε το ψωμί και το βάζουμε στον κιμά. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, το αλάτι και το πιπέρι, το σπετσερικό, το κύμινο, το αυγό, το ξύδι και το κρεμμύδι και το σκόρδο, πολτοποιημένα και ζυμώνουμε. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα μας.
Παίρνουμε το σκεύος 3,5lt 24cm, ανάβουμε το μάτι στο επτά και το audiotherm στην μπριζόλα. Μόλις χτυπήσει ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκρόδο πολτοποιημένα και το λάδι. Τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάταμ, τα μπαχαρικά, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε. Κλείνουμε με το γρήγορο καπάκι, βάζουμε το μάτι στο 9 και το audiotherm 5 λεπτά στο turbo.
Μόλις ο δείκτης φτάσει στο νταμάκι του σοφτ, χαμηλώνουμε στο 2 ή 3. Μόλις φτάσει στο turbo θα μαγειρευτεί η σάλτσα μας 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να γυρίσει πίσω ο δείκτης για να ανοίξουμε.
Παίρνουμε το Οβάλ σκεύος 3,5lt 28cm. Βάζουμε μέσα την σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό στον κιμά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα βάζουμε στην σάλτσα. Ανάβουμε το μάτι στο 7. Μόλις αρχίζει να βράζει κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 ή 3 και μαγειρεύουμε 20 λεπτά. Ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Υγιεινή μαγειρική με τα σκεύη της AMC. Δείτε την σωστή τους χρήση και μάθετε να φτιάχνετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά.
Περισσότερα